У 2012 році в Україні мають намір створити держфонд регіонального розвитку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У 2012 році в Україні мають намір створити держфонд регіонального розвитку

Казна та Політика
187
Кабінет Міністрів України запланував на 2012 рік створення державного фонду регіонального розвитку. Як повідомив міністр фінансів України Федір Ярошенко, подібні фонди вже є в Росії і європейських країнах. "Буде створений держфонд регіонального розвитку, який успішно функціонуватиме в Україні. Сьогодні такі фонди існують в Росії і країнах європейського товариства.
За рахунок цього фонду будуть реалізовуватися стратегічні проекти на місцевому рівні та проекти міжрегіонального співробітництва", - сказав глава Мінфіну.
Ярошенко не назвав обсяг цього фонду, але повідомив, що загальний обсяг місцевих бюджетів в 2012 році складе 194,6 млрд грн, що на 18% більше, ніж заплановано на поточний рік.
"З метою поліпшення регіональної політики, орієнтованої на раціоналізацію відносин центр-регіони, максимального напрямку, освоєння, використання власного потенціалу регіонів та підвищення рівня фінансової незалежності органів місцевого самоврядування в 2012 році передбачається збільшення питомої ваги місцевих бюджетів у обсязі видатків зведеного бюджету до 45,7%", - підкреслив глава Мінфіну.
Нагадаємо, сьогодні перший віце-прем'єр - міністр економічного розвитку і торгівлі Андрій Клюєв повідомив, який курс гривні і яка ціна газу закладені в проекті бюджету на 2012 рік. Прогноз середнього курсу гривні до долара становить близько 8 грн/1$, а ціна імпортованого природного газу - 414-416$ за тисячу кубометрів.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас