У Мінфіні пообіцяли зменшити витрати на Кабмін, АП і ВР — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Мінфіні пообіцяли зменшити витрати на Кабмін, АП і ВР

Казна та Політика
216
Міністр фінансів України Федір Ярошенко повідомив, що в проекті бюджету на наступний рік зменшено видатки на утримання Кабінету міністрів України, Адміністрації Президента України та Верховної Ради. Про це він повідомив під час брифінгу, передає кореспондент УНН.
"Витрати на Кабмін вже скорочено більш ніж на 50%. Зокрема, у Мінфіні після адміністративної реформи 300 працівників були скорочені. Також скорочують свої витрати і центральні органи виконавчої влади. Це загальна тенденція", - сказав Ярошенко.
Разом з тим, Ярошенко відмовився назвати суми витрат, передбачені на утримання центральних органів влади.
"Ми все вам покажемо, але цифри я називати не буду, бо це буде некоректно... Протягом сьогодні-завтра ми узгодимо ці цифри з членами уряду", - додав він.
Як повідомлялося, про необхідність скорочення витрат на утримання держапарату політики говорили вже неодноразово. Зокрема, народний депутат від Партії регіонів Дмитро Святаш сказав: "Будемо дуже уважно дивитися на утримання державного апарату. Зараз йде адміністративна реформа, вже у вересні мають бути штатні розписи з адміністрацій усіх рівнів, тому витрати на утримання апаратів усіх рівнів повинні бути зменшені".
У свою чергу народний депутат від Партії регіонів Анатолій Кінах також зазначив, що в бюджеті України треба ввести режим жорсткої економії в питанні витрат на потреби державного управління.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас