Україна відновить виробництво якісних продуктів харчування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна відновить виробництво якісних продуктів харчування

Аграрний ринок
1080
Україна бере курс на відновлення виробництва власної якісної, екологічно чистої та безпечної для здоров'я людини сільськогосподарської продукції в тій кількості, яка дозволить забезпечити повною мірою потреби внутрішнього і частково зовнішнього ринків. Про це сказав Перший віце-прем'єр-міністр України - міністр економічного розвитку і торгівлі України Андрій Клюєв, коментуючи відповідний розділ Державної програми розвитку внутрішнього виробництва, повідомили в прес-службі чиновника.
"Наші зусилля спрямовані на забезпечення продовольчої безпеки в Україні за рахунок розвитку власного багатогалузевого агропромислового комплексу та підвищення конкурентоспроможності вітчизняної сільськогосподарської продукції. Йдеться про збільшення експортного потенціалу галузі", - сказав Андрій Клюєв.
За його словами, за певних умов аграрний сектор може швидко розвиватися - до цього нас зобов'язують прийнятні природно-кліматичні умови, великий, порівняно з іншими країнами, фонд сільськогосподарських угідь, родючі ґрунти, досвід землеробства.
Перший віце-прем'єр-міністр висловив упевненість, що сільське господарство може призвести до загального збільшення робочих місць на кілька мільйонів, зокрема, і за рахунок суміжних галузей, а також - у машинобудуванні, металургії, хімічній промисловості, ПЕК, будівництві, на транспорті.
Як повідомлялося, Президент Янукович вважає реформу аграрного сектора пріоритетом роботи ВР. Він зазначив, що тільки шляхом реформ Україна зможе забезпечити лідерські позиції на світовому продовольчому ринку і відродити українське село.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас