МВФ наполягає на підвищенні цін на газ для населення України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ наполягає на підвищенні цін на газ для населення України

Енергетика
836
Міжнародний валютний фонд наполягає на підвищенні цін на газ для населення України, заявив постійний представник Фонду на Україні Макс Альєр під час круглого столу в понеділок.
Україна минулого року підписала з МВФ програму співробітництва, яка передбачає надання Україні кредиту розміром 15,15 мільярда доларів. Київ вже отримав два транші на загальну суму понад 3,4 мільярда доларів. Надання чергового траншу гальмується через невиконання Україною частини вимог, передбачених програмою співпраці з Фондом. Зокрема, МВФ вимагає схвалити пенсійну реформу, а також підвищити ціни на газ для населення. Минулого тижня президент України підписав закон про пенсійну реформу, але підвищувати тарифи для населення керівництво країни поки відмовляється.
"Ця умова (підвищення тарифів на газ для населення) була закладена в програмі і вона залишається, оскільки вона дуже важлива", - зазначив Альєр. За його словами, це важливо як для роботи НАК "Нафтогаз України" - щоб не було потрібно залучати бюджетні кошти для покриття дефіциту бюджету компанії.
Альєр також підкреслив, що в МВФ неодноразово підкреслювали необхідність забезпечити підтримку і захист малозабезпеченим верствам населення при подорожчанні газу.
"Але це не означає, що потрібно всіх і вся субсидувати і дотувати, тих, хто може собі дозволити платити повну вартість", - зазначив він.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас