Яценюк запропонував садити у в'язницю за голосування чужими картками — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Яценюк запропонував садити у в'язницю за голосування чужими картками

Казна та Політика
563
Народний депутат від НУ-НС Арсеній Яценюк зареєстрував у парламенті законопроект "Про внесення змін до деяких законодавчих актів (щодо запровадження відповідальності за порушення порядку персонального голосування народними депутатами)".
В даному документі Яценюк запропонував доповнити ст. 365 Кримінального кодексу ("перевищення влади або службових повноважень") положенням про те, що використання картки іншого депутата має каратися позбавленням волі на термін від п'яти до семи років із забороною обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю до п'яти років, пише Комерсант-Україна.
"Протягом останнього часу для підтримки того чи іншого законопроекту провладної більшості за відсутності необхідної кількості голосів трапляються випадки передачі особистих карток для голосування або їх дублікатів іншим депутатам. Однак на сьогоднішній день законодавство не передбачає відповідальності за використання картки іншого народного депутата" , - йдеться в пояснювальній записці до документа.
Нагадаємо, Яценюк не вперше намагається добитися встановлення відповідальності за порушення, допущені його колегами по парламенту при прийнятті рішень - аналогічний за назвою і суттю законопроект був зареєстрований ним ще 8 лютого. Проте 20 квітня - в один з "днів опозиції" - за включення документа до порядку денного сесії проголосували всього 79 депутатів при необхідних 226-ти.
Члени більшості вважають, що законопроект також не буде прийнятий. "Мені здається, що не тільки в більшості, але і в опозиції всі вже зрозуміли, що своїми законодавчими ініціативами Арсеній Яценюк просто піариться. Його ніхто не підтримає", - заявив заступник голови фракції Партії регіонів Микола Комар.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас