Гейтнер: План Обами швидко змінить ситуацію з безробіттям на краще — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гейтнер: План Обами швидко змінить ситуацію з безробіттям на краще

Казна та Політика
340
Реалізація плану президента США Барака Обами щодо безробіття, озвученого американським лідером в четвер, дозволить створити велику кількість робочих місць у короткі терміни, сприяючи відновленню економіки, заявив глава Міністерства фінансів країни Тім Гейтнер.
"Якщо конгрес позитивно оцінить план президента, це зробить істотний (позитивний) вплив на стан економіки, темпи зростання якої сповільнилися останнім часом, а також на життя сотень тисяч американців", - озвучив свою позицію глава Мінфіну в інтерв'ю радіостанції National Public Radio. В даний час Гейтнер бере участь у саміті глав міністерств фінансів та центральних банків країн "великої сімки", що проходить у французькому Марселі.
На його думку, пакет заходів стимулювання економіки дозволить "збільшити кількість зайнятого населення і зміцнити економіку".
Обама у четвер оприлюднив новий план боротьби з безробіттям, підтримки малого бізнесу та стимулювання національної економіки. Документ, загальний обсяг якого в грошовому вираженні становить 447 млрд доларів, передбачає скорочення податкового навантаження на підприємства малого бізнесу, підтримку безробітних та фінансування модернізації інфраструктури. Зокрема, передбачається виділення 65 млрд на підтримку малого бізнесу та стимулювання створення робочих місць у цій сфері економіки і 49 млрд на річне продовження допомоги з безробіття, що закінчується цього року.
Також президент США пропонує законодавчо затвердити можливість для американців рефінансувати їхні іпотечні кредити за ставкою в 4%, що дозволить, на думку адміністрації, кожній американській родині скоротити щорічні витрати на 2 тис. доларів. Коментуючи цю ініціативу, Гейтнер позитивно відгукнувся про пропозицію глави держави, яка "буде підтримана Федеральним агентством з житлового фінансування". За його словами, більш докладні деталі плану Обами будуть відомі протягом найближчих трьох тижнів.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас