Бойко сподівається, що в газових переговорах справа до суду не дійде — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бойко сподівається, що в газових переговорах справа до суду не дійде

Енергетика
372
Міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Бойко сподівається, що газові переговори з Росією будуть завершені не в суді.
"Президент України не залишає можливості завершити переговори безсудовим шляхом, оскільки у нас дуже велике стратегічне партнерство в Російською Федерацією, дуже багато напрямів і газовий напрямок - це одним з них. І тому ми очікуємо, що все-таки будуть продовжені переговори" , - сказав Бойко на прес-конференції в Києві.
Як раніше повідомляли українські ЗМІ, Азаров заявив, що позиція російської влади в газовому питанні змушує українську сторону замислитися про розрив контракту на поставки газу в судовому порядку. За його словами, уряд України вже проконсультувався з вітчизняними та міжнародними експертами щодо перспектив судової тяганини з Москвою і готовий розпочати розгляд.
При цьому прес-секретар прем'єр-міністра Російської Федерації Володимира Путіна Дмитро Пєсков повідомив, що офіційний Київ не інформував Москву про наміри почати судовий розгляд для розірвання чинних газових контрактів і підкреслив, що "російська сторона виходить з того, що між відповідними організаціями РФ і України є чинні угоди, зобов'язання за якими виконуються Росією в повному обсязі".
Київ півтора року веде переговори з Москвою про перегляд укладених у 2009 році на 11 років газових контрактів, домагаючись зниження ціни і гарантій обсягів транзиту газу через територію України.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас