Рубіні: нова світова криза вже починається — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рубіні: нова світова криза вже починається

Казна та Політика
3696
Американський економіст Нуріель Рубіні вважає, що нова світова криза вже починається. Про це знаменитий фахівець з макроекономічними прогнозами розповів в інтерв'ю агентству Bloomberg.
На думку Рубіні, нова криза прийде раніше, ніж багато хто думає.
"Кілька місяців тому я вважав, що гроза вибухне в 2013 році. Але тепер - на тлі економічного ослаблення в США, зони євро та Сполученого Королівства - я думаю, що світова економіка "пірне" в кризу набагато раніше. 2013 рік стане піком кризи. Втім, все може статися і раніше. Це залежить від того, які заходи будуть вжиті урядами", - зазначив економіст. За його словами, вірогідність обвалення економік розвинених країн у прірву становить 60% з 100.
"Криза вже проявляє себе", - заявив економіст.
Рубіні закликає уряди розвинених країн допомагати відновленню світової економіки. "Необхідно відновити економічне зростання не через п'ять років, а прямо зараз, сьогодні. У короткостроковій перспективі світовій економіці терміново потрібні стимулювальні заходи, інакше ми впадемо в нову Велику депресію. Стан справ стрімко змінюється на гірше. Різниця між сьогоднішньою ситуацією і ситуацією чотирирічної давності полягає в тому, що сьогодні всі політичні інструменти вже використані", - заявив аналітик.
Економіст Нуріель Рубіні здобув усесвітню популярність після того, як незадовго до світової фінансової кризи зміг передбачити її хід. Це зробило його одним з найпопулярніших і затребуваних економістів.
Влітку 2011 року Рубіні видав одразу кілька прогнозів. Він заявив, що рецесія в Китаї може початися вже через два роки і досягти піку в 2013 році. На думку аналітика, падіння виробництва в Китаї може захлеснути інший світ і стати початком для нової фінансової кризи.
За матеріалами:
bfm.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас