Нацбанк Білорусії: Міжбанківські угоди з купівлі-продажу валюти будуть припинені — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк Білорусії: Міжбанківські угоди з купівлі-продажу валюти будуть припинені

Валюта
705
Угоди купівлі-продажу інвалюти між білоруськими банками з середини вересня будуть припинені. Про це заявив напередодні перший заступник голови правління Національного банку республіки Микола Лузгін.
Він повідомив, що з відкриттям додсесії на Білоруській валютно-фондовій біржі в середині вересня "одночасно практично повністю припиняються операції на міжбанківському валютному ринку". За словами Лузгіна, цей захід спрямований на те, щоб всі угоди з іноземною валютою здійснювалися на БВФБ за єдиним курсом на підставі попиту і пропозиції, з тим щоб попередити різке падіння курсу білоруського рубля в процесі торгів на додсесії відносно фіксованого офіційного курсу.
Лузгін також розповів, що планується застосування заходів з "затиснення попиту на валюту і збільшення пропозиції" з метою недопущення різкого падіння обмінного курсу на ринкових додторгах. У той же час він підкреслив, що Нацбанк буде здійснювати лише точкові, кон'юнктурні інтервенції на додсесії.
"Кон'юнктурні коливання будуть гаситися інтервенціями Нацбанку. В цілому ж - не повністю, але в основному - курс другої сесії буде визначатися попитом та пропозицією", - зазначив представник Нацбанку. "Ми намагаємося стиснути рублеву грошову масу і тим самим скоротити попит на інвалюту", - додав він.
"Все це підготовчі заходи для здійснення безпосереднього виходу на єдиний курс", - резюмував Лузгін.
5 вересня прес-служба регулятора повідомила, що комплекс заходів з виходу на єдиний курс білоруського рубля передбачає подальше посилення грошово-кредитної політики.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас