Банк Швейцарії буде поступово знецінювати франк — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банк Швейцарії буде поступово знецінювати франк

Казна та Політика
471
Швейцарський центробанк буде поступово знецінювати франк. Але утримувати валюту від посилення за допомогою інтервенцій або штучно девальвувати її на тлі погіршення макроекономічного фону можна не більше року, вважають аналітики.
6 вересня курс валютної пари євро/франк в результаті проведеної інтервенції Банком Швейцарії зріс на 8% до рівня 1,2100, долар/франк - на 7,12% до 0,8500. Регулятор встановив мінімальну межу для пари євро/франк на рівні 1,2000, і має намір купувати валюту в будь-якій кількості, щоб відстояти це значення. Крім того, центральний банк Швейцарії допускає подальше знецінення національної валюти і зростання валютної пари євро/франк. Обґрунтуванням до даного рішення було занепокоєння центробанку з приводу того, що посилення франка несе в собі реальну загрозу національній економіці, і може призвести до дефляції. Дійсно, інфляція в Швейцарії в серпні в річному вираженні знизилася до 0,2% проти 0,5% у липні, а темпи зростання ВВП у другому кварталі відносно аналогічного періоду минулого року сповільнилися з 2,4% до 2,3%.
"Виходячи з тональності коментарів Банку Швейцарії до даного рішення, видно, що його наміри поступово знецінювати франк або хоча б протистояти його посиленню досить серйозні. Важливими в цьому випадку стають значення 1,1700 по парі євро/франк і 0,8250 по парі долар/франк, які знаходяться на рівні 50% корекції від висхідного руху, і, як правило, ретельно захищаються швейцарським регулятором", - відзначає Микола Івченко, керівник інформаційно-аналітичного центру Forex Club в Україні.
Проте, за словами експерта, практика 2009 року показала, що утримувати валюту від посилення за допомогою інтервенцій або штучно девальвувати її на тлі погіршення макроекономічного фону можна не більше року. Тому якщо сповільнення світової економіки буде посилюватися, а для цього останнім часом все більше підстав, здійснити свої наміри Банку Швейцарії буде непросто.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас