Україна розглядає можливість введення квот на імпорт нафтопродуктів з Білорусі, Росії та Казахстану — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна розглядає можливість введення квот на імпорт нафтопродуктів з Білорусі, Росії та Казахстану

Енергетика
291
Україна розглядає можливість введення квот на імпорт світлих нафтопродуктів з країн митного союзу ЄЕП - Білорусі, Росії та Казахстану.
Про це Українським Новинам повідомило джерело, знайоме з перебігом спеціального розслідування щодо імпорту в Україну нафтопродуктів.
"Можливим вирішенням питання може стати запровадження квот на імпорт пального з країн митного союзу", - сказав він.
У вівторок відбулося засідання міжвідомчої комісії з міжнародної торгівлі, під час якого були заслухані позиції учасників ринку щодо спецрозслідування.
Протягом 5 днів суб'єкти розслідування зобов'язані надати комісії документальне підтвердження своїх аргументів, після чого буде прийнято остаточне рішення за підсумками розслідування.
Джерело нагадало, що в разі якщо комісія вирішить ввести мита на імпорт нафтопродуктів, то вони торкнуться всіх країн-імпортерів, а не тільки учасників митного союзу.
Перешкодою для введення мит, як зазначив співрозмовник агентства, є те, що європейські країни, на відміну від Росії, Казахстану та Білорусі, не мають преференцій і працюють в конкурентному середовищі.
Як повідомляло агентство, Міністерство енергетики та вугільної промисловості виступає за скорочення частки імпортних світлих нафтопродуктів на українському ринку до 15% (зараз - 50%, на початку 2011 року - близько 60%).
30 березня 2011 р. вітчизняні виробники нафтопродуктів і Кабінет Міністрів підписали меморандум про взаєморозуміння, який зокрема передбачає, що Лисичанський, Одеський та Кременчуцький НПЗ з 1 липня мали повністю перейти на виробництво пального Євро-4.
У свою чергу Кабінет Міністрів зобов'язався забезпечити проведення спецрозслідування щодо імпорту нафтопродуктів.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас