Міллер: Український газовий поїзд може заїхати в безвихідь — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міллер: Український газовий поїзд може заїхати в безвихідь

Енергетика
942
Глава Газпрому Олексій Міллер заявив, що "українські колеги" сіли в поїзд під назвою "Дешевий російський газ" і можуть заїхати на ньому в безвихідь.
За словами голови правління Газпрому, Україна отримує російський газ за ціною нижчою, ніж у багатьох її сусідів, тоді як ставка на транзит через українську територію вища від тих, що діють для багатьох європейських країн.
"Уряд України введено в оману щодо ціни поставок російського газу для українських споживачів і ставки на транзит. Ставка на транзит через Україну значно вища, ніж у Німеччині, Польщі та Словаччині. Ставка на транзит прив'язана до ціни газу, а ціна газу для українських споживачів значно нижча, ніж у Польщі, Угорщини, Туреччини і Румунії", - сказав Міллер.
Міллер зазначив, що Україна отримує газ за ціною, яку можна прирівняти до ціни для споживачів Німеччини. При цьому він нагадав, що з німецькими партнерами Газпром спільно володіє, в тому числі, магістральними газопроводами на території Німеччини. "Нічого подібного немає в Україні", - сказав глава російського газового концерну.
За словами Міллера, українська влада може "заїхати в безвихідь". "Наші українські колеги сіли в поїзд під назвою "Дешевий російський газ", не знають, на якій станції вийти, і не знають, що можуть заїхати в безвихідь", - заявив глава Газпрому.
Глава російської газової монополії також повідомив, що не бачив "ніяких документів" щодо підготовки Україною доводити обґрунтованість перегляду цін на російський газ у суді.
Кажучи ж про плани реорганізації НАК Нафтогаз України, глава Газпрому сказав: "Україна може робити з нею все що завгодно, але вона зобов'язана надати правонаступника відповідно до контракту. І все, що записано в контракті, необхідно виконувати аж до кінця 2019 року".
Коментуючи пропозицію взяти участь у капіталі видобувної компанії, що виділяється з Нафтогазу України, Міллер повідомив, що "ми завжди з великим інтересом ставимося до газодобувних активів".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас