До кінця року в Японії закриють всі АЕС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

До кінця року в Японії закриють всі АЕС

Енергетика
860
Міністр економіки і промисловості Японії Есіо Хатіро повідомив, що до кінця 2011 фінансового року всі атомні електростанції в країні будуть закриті, і замість них будуть використовувати теплові електростанції.
Він послався на заяву прем'єр-міністра країни Есіхіко Ноду. Нода під час першої офіційної прес-конференції, після свого обрання главою кабінету, заявив, що думати про будівництво нових АЕС нереалістично. Станції, які відживають свій термін, будуть закриті, передає РИА Новости.
"Якщо виходити з вислову прем'єр-міністра, то АЕС зведуться до нуля", - зазначив Есіо Хатіро.
При цьому Хатіро, так само як і прем'єр, заявив про необхідність перезапуску тих станцій, які пройшли профілактичний огляд для забезпечення стабільного енергопостачання Японії. Головною умовою для перезапуску має стати проходження стрес-тестів, після чого з відновленням роботи реакторів має погодитися місцеве населення.
Раніше повідомлялося, що якщо в Японії будуть закриті всі 54 реактори, щомісячні рахунки за електрику кожної сім'ї зростуть майже на 20%.
Без атомної енергії щомісячні витрати на електроенергію однієї сім'ї в середньому збільшаться приблизно на 1 тис. ієн або на 13 доларів.
Після аварії на АЕС "Фукусіма-1" в Японії з міркувань безпеки були зупинені 35 з 54 реакторів.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас