У Франції судять колишнього президента Жака Ширака — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Франції судять колишнього президента Жака Ширака

Кримінал
272
У Парижі починають судити колишнього Президента Франції Жака Ширака. Його звинувачують у незаконному фінансуванні своєї партії в той час, коли він був мером Парижа. Тобто з 1977-го по 1995-й рік. Раніше справи проти нього порушити не змогли, оскільки політик став президентом і володів імунітетом від судового переслідування.
"Ширака можуть ув’язнити на 10 років. Проте чоловіка, який 12 років був президентом Франції, навряд чи посадять. Хоча штраф - 150 тисяч євро йому сплатити доведеться", - вважає Тьєррі Левек, судовий кореспондент і автор книги про Жака Ширака.
Та імовірно, що слухання проходитимуть заочно через погане самопочуття підсудного. Жаку Шираку вже 78 років і лікарі виявили, що він втрачає пам’ять.
"Адвокати Ширака звернулися до голови суду з проханням дозволити їм представляти інтереси Жака Ширака в ході судового процесу через провали в пам’яті клієнта", - каже Тьєррі Левек, судовий кореспондент і автор книги про Жака Ширака.
Раніше очікували, що справу буде врегульовано шляхом виплати самим Шираком мерії Парижа 550 тисяч євро. За законом, це потерпіла сторона. У свою чергу муніципальна рада столиці Франції повинна відкликати позов проти колишнього Президента. Очевидно, цей варіант суд не задовольнив. Повідомляє телеканал UBR.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас