За рік економічна злочинність у ФРН зросла на чверть — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

За рік економічна злочинність у ФРН зросла на чверть

Казна та Політика
278
Економічна злочинність в Німеччині заподіює країні все більшої шкоди. У 2010 році його обсяг склав майже 4,7 млрд євро, це на 1,2 млрд євро або на 25 відсотків більше, ніж минулого року, повідомляє в неділю, 4 вересня, онлайн-видання Der Spiegel з посиланням на дані Федерального відомства з кримінальних справ (BKA).
Кількість зареєстрованих економічних злочинів збільшилася на 1,5 відсотка і склала майже 103 тисячі. Найбільший збиток (майже дві третини обсягу) заподіює шахрайство. Майже половина всіх економічних злочинів відбувається саме в цій сфері. Збиток від неправомірних банкрутств склав 1,7 млрд євро.
У BKA, проте, відзначають, що дана статистика не повною мірою відображає реальний стан справ, оскільки в ній не враховуються випадки, які розслідують фінансові органи і прокуратура без участі поліції.
Все більше злочинів чиниться і в інтернеті. У 2010 році в цій сфері зареєстрована майже 31 тисяч злочинних діянь - на 190 відсотків більше, ніж у 2009 році.
У BKA відзначають, що настільки стрімке зростання економічної злочинності пов'язане з юридичними труднощами в справі притягнення винних до відповідальності. До того ж економічні злочинці отримують, як правило, менш суворі покарання, оскільки їх вину в юридичному плані важче довести.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас