У Німеччині закликають почекати з асоціацією України з ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Німеччині закликають почекати з асоціацією України з ЄС

Казна та Політика
931
Німеччина загрожує Україні зупинити зближення країни з Європейським Союзом у зв'язку з арештом колишнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко. Про це йдеться в статті тижневика Der Spiegel, яку цитує прес-служба "Батьківщини".
"Якщо Київ не буде піклуватися про належні правові процедури, це буде сприйнято в Європі вкрай критично, - сказав державний секретар Міністерства закордонних справ Харальд Браун віце-прем'єр-міністру України Сергію Тігіпко на нараді в Берліні", - говориться в публікації.
Це також стосується і Бундестагу, який повинен ратифікувати заплановану угоду про зближення з ЄС. "Тимошенко була арештована за зловживання службовим становищем. На Заході під цим допускають політичні мотиви", - зазначає видання.
Der Spiegel пише, що голова Комітету закордонних справ Рупрехт Поленц вимагав тиску на Україну. "Треба почекати з підписанням остаточної угоди", - сказав він.
Заступник голови фракції SPD Гернот Ерлер попередив Київ: "Тим країнам, де ті, хто програли вибори, потрапляють до в'язниці за політичні рішення, треба залишити європейський шлях".
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас