У Раді вимагають пояснень Пшонки, Могильова і Попова — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Раді вимагають пояснень Пшонки, Могильова і Попова

Казна та Політика
814
Комітет Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронних органів звернувся до Міністерства внутрішніх справ, Генпрокуратуру та КМДА з проханням пояснити, на яких підставах міліція перешкоджала мирного ходу опозиції 24 серпня в Києві і застосувала проти громадян спецзасоби.
Про це сьогодні в інтерв'ю журналістам заявив голова цього комітету Віктор Швець.
"З метою з'ясування дійсних обставин цієї події, яка мала місце 24 серпня, я, як голова комітету, направив відповідне подання генеральному прокурору України, міністру внутрішніх справ, голові Київської міської державної адміністрації з тим, щоб вони дали відповідь і роз'яснення комітету, після чого ми з'ясуємо всі ці обставини і на засіданні комітету, я впевнений, буде дана політична оцінка цих подій", - наводить слова Швеця УНІАН.
Крім того, він додав, що вбачає в цих подіях "дуже серйозну загрозу правам і свободам українських громадян". У зв'язку з цим профільний комітет рекомендуватиме парламенту розглянути це питання на пленарному засіданні.
Коментуючи нещодавні заяви міністра внутрішніх справ України Анатолія Могильова про те, що міліція в зазначений день діяла законно, депутат сказав: "Я хотів би, щоб міністр внутрішніх справ поки не поспішав з такими висновками. Я думаю, перш за все, той же міністр повинен дати відповідь комітету про те, на яких підставах органи внутрішніх справ незаконно перешкоджали мирному руху громадян України тими вулицями міста Києва, рух якими не був заборонений відповідно до постанови Адміністративного суду міста Києва".
Нагадаємо, 24 серпня прихильники опозиції спробували пройти по вулиці Володимирській до адміністрації президента, щоб висловити свій протест діями влади. Опозиції перегородили шлях бійці спецпідрозділів МВС. Сталися сутички між мітингувальниками і міліцією, в результаті яких, як стверджують в МВС, шестеро правоохоронців постраждали.
Водночас в опозиції вважають, що правоохоронці перевищили владу, перегородивши шлях мирної демонстрації і використавши сльозогінний газ.
За фактом зіткнень 24 серпня було порушено кримінальну справу. 18 народних депутатів, які брали участь у мітингу, викликали на допит.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас