НБУ очікує нульову інфляцію в серпні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ очікує нульову інфляцію в серпні

Казна та Політика
309
Національний банк України (НБУ) очікує нульову інфляцію або невелику дефляцію у серпні 2011 року після дефляції на рівні 1,3% в липні поточного року, повідомив керівник групи радників НБУ Валерій Литвицький.
"У серпні ми маємо високу ймовірність отримати нульову інфляцію, є ймовірність мати і певну дефляційну ситуацію", - сказав він на прес-конференції в п'ятницю.
Радник глави НБУ також заявив, що за підсумками року можна очікувати інфляцію нижче 10% з імовірністю 75%.
"Перспектива (цінової динамки) позитивна. Урожай хороший", - додав він.
Як повідомлялося, в липні, вперше цього року, була зафіксована дефляція: інфляція в червні склала в 0,4%, травні - 0,8%, квітні - 1,3% і в березні - 1,4%. З початку 2011 року інфляція склала 4,6% при річному прогнозі уряду 8,9%.
Разом з тим Литвицький зазначив, що владі доцільно почати додаткові заходи, щоб збалансувати попит і пропозицію на ринку м'ясних продуктів, риби і олії, а також не допустити стрибка цін на нафтопродукти.
Крім того, за його оцінкою, важливими для інфляційної динаміки будуть відновлення фінансового співробітництва з Міжнародним валютним фондом (МВФ) і проведення зваженої політики у сфері газових і комунальних тарифів.
"Сподіваюся, що поглиблений діалог з МВФ продовжиться, і ми до кінця року отримаємо відповідні транші. Звичайно, це позитивно позначиться на інфляційних та курсових очікуваннях", - сказав він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас