Азаров: Реструктуризація "Нафтогазу" призведе до перегляду газових угод з РФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров: Реструктуризація "Нафтогазу" призведе до перегляду газових угод з РФ

Енергетика
486
Запланована урядом реструктуризація Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" призведе до перегляду підписаних нею газових угод з російським ВАТ "Газпром", вважає прем'єр-міністр України Микола Азаров.
"Нафтогаз України" як суб'єкт господарювання припинить своє існування, буде ліквідаційний період, і через певний час після настання всіх необхідних формальностей будуть діяти на цьому ринку зовсім інші нові компанії", - сказав він журналістам у Києві в п'ятницю.
"І через це всі угоди, які існують на сьогоднішній момент, будуть переглянуті", - додав глава українського уряду.
Азаров повідомив, що в даний час в уряді працюють над структурою "Нафтогазу".
"Цілком очевидно, що буде самостійна газодобувна компанія, самостійна компанія, яка займатиметься транзитом газу, і навіть в силу цього потрібно переукладати відомі угоди (підписані з "Газпромом" у січні 2009 року), оскільки з'явиться новий суб'єкт господарювання", - пояснив український прем'єр.
Як повідомлялося, "Нафтогаз" і "Газпром" в 2009 році підписали угоди на період 2009-2019 років про закупівлю російського газу і його транзит по території України. Після президентських виборів на початку 2010 року нова українська влада почала домагатися перегляду цих угод, називаючи їх невигідними для країни. Києву вдалося домогтися знижки в 30% в ціні на газ, але не більше $100 за 100 тис. куб. м, проте умовою подальшого перегляду угод Москва називає створення спільного підприємства з "Нафтогазом".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас