ДПСУ: Податкові органи будуть визнавати висновки аудиторських компаній — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДПСУ: Податкові органи будуть визнавати висновки аудиторських компаній

Казна та Політика
279
Податкові органи будуть визнавати висновки аудиторських компаній. Про це голова ДПС України Віталій Захарченко повідомив під час підписання Генеральної Угоди про співпрацю та взаємодію між Аудиторською палатою України та Державною податковою службою України.
Крім того, він додав, що ця угода є черговим кроком у впровадженні експерименту "горизонтального моніторингу" для великих платників податків. "Відтепер податкова служба буде визнавати висновки аудиторських компаній з аудиту податкової звітності, що відповідають певним критеріям і стандартам проведення податкового аудиту", - зазначив глава податківців.
За його словами це дозволить мінімізувати втручання податкової служби в діяльність аудиторських фірм, які будуть проводити перевірку податкової звітності.
Захарченко також повідомив, що ДПС Україна разом з АПУ розробить критерії, яким повинні відповідати аудиторські фірми, що мають право здійснювати аудит податкової звітності та ув'язнення. Завдяки цим критеріям податкова служба сформує інформаційний перелік таких аудиторських фірм. Висновки сформовані аудиторськими компаніями, які є в списку, будуть надаватися платником податку до органів ДПС, в свою чергу має значно зменшити кількість і тривалість перевірок підприємств.
"Головна мета співпраці та взаємодії, яка закладена в Угоді, полягає в забезпеченні виконання платниками податків вимог законодавства, контроль за додержанням якого покладено на органи ДПС, за умови одночасного зменшення втручання податкової служби в діяльність бізнесу, а також у розробці пропозицій щодо удосконалення чинного податкового законодавства", - підкреслив Захарченко.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас