За злодіями і двірниками стежитимуть із космосу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

За злодіями і двірниками стежитимуть із космосу

Казна та Політика
1917
У кримському уряді планують встановити тотальний контроль за корупціонерами і ледарями. Слідкувати за ними будуть за допомогою супутників, пише "Сегодня".
"Ми підготували спільний проект з Центром далекого космічного зв'язку, який розташований під Євпаторією, - розповів голова Рескому з транспорту і зв'язку АРК Микола Черевков. - Поки будемо стежити з космосу за рухом автомобілів швидкої допомоги, підприємствами, які прибирають сміття, за станом лісів і посівів на полях, земельними ресурсами. Так давно роблять за кордоном. Наприклад, в Чехії співробітник підприємства, який прибирає сміття, знає, що до конкретного контейнеру він повинен під'їхати о 10 годині, завантажити, все прибрати, помити, обробити хлором. Все це він робить швидко, тому що о 10.20 має під'їхати до іншого, адже за ним стежать із космосу. Не встигне - його покарають рублем", - пояснив Микола Черевков.
Замначальника ЦДКС Віктор Абросимов розповів: "Ми й не таке вміємо. Будь-яке підприємство може нам замовити спостереження за його об'єктами і автомобілями: хто, де, чим займається, куди і о котрій поїхав. За кордоном стежать навіть за рухом екскурсійних автобусів, щоб вони укладалися у графік. У США, наприклад, звичайні фермери купують подібні послуги, щоб знати, яким буде врожай. А ось наші аграрії можуть на це не погодитися, адже тоді не вийде в низьких врожаях звинувачувати погодні умови".
У яку суму обійдеться проект космічного стеження, поки не відомо, але в обох сторін є свої інтереси в його реалізації. У ЦДКС, за словами Віктора Абросимова, сподіваються, що співпраця з Радміном АРК дозволить вирішити фінансові проблеми центру. А в Радміні АРК вважають, що стеження з космосу допоможе в боротьбі з корупцією. "Витрати на цей проект будуть в рази меншими за ті втрати, яких зараз зазнає економіка, - розповідає голова рескомітету з транспорту і зв'язку. - За кілька місяців нічого не зміниться з нашим менталітетом, а за два-три роки все це окупиться. Коли люди зрозуміють для себе: "Тепер я не вкраду, бо за мною стежать", - від цього проекту будуть одні плюси".
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас