ФРС не може визначитися з методами оздоровлення економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФРС не може визначитися з методами оздоровлення економіки

Казна та Політика
419
Президенти Федеральних резервних банків Чикаго і Міннеаполіса Чарлз Еванс і Нарян Кочерлакота розійшлися в думках щодо оздоровлення економіки. Перший виступає за посилення монетарної політики, в той час як другий м'яко натякнув про підтримку подальших заходів з її полегшення, передає Reuters.
Подібні висловлювання таких високопоставлених осіб звели нанівець спроби зрозуміти подальший шлях розвитку ситуації, який аналітики робили на підставі заяв, зроблених під час щорічної конференції ФРС, яка відбулася минулого тижня в Джексон-Хоул. Наступний момент, коли представники Центробанку США виступлять із заявами про свою політику, відбудеться в період з 20 по 21 вересня ц.р. Таке тривале очікування лише додає нервозності ринкам.
Глава ФРС Бен Бернанке, який говорив про подальші заходи стимулювання відновлення економіки, також опинився під тиском через те, що заходи з пом'якшення монетарної політики обов'язково призведуть до зростання інфляції, що, в кінцевому підсумку, негативним чином позначиться на фінансовому стані країни.
Нагадаємо, що зараз ставка рефінансування ФРС становить 0-0,25%. Це один з найнижчих показників за всю історію. Очікується, що подібне становище збережеться як мінімум протягом наступних двох років.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас