Пукач назвав замовників вбивства Гонгадзе — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пукач назвав замовників вбивства Гонгадзе

Кримінал
8217
Колишній голова департаменту зовнішнього спостереження МВС України Олексій Пукач, якого звинувачують у вбивстві журналіста Георгія Гонгадзе, назвав замовниками вбивства колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Кравченка, спікера Верховної Ради Володимира Литвина і другого Президента Леоніда Кучму. Про це повідомив журналіст Олексій Подольський, який проходить постраждалим у справі, передає кореспондент радіо "Свобода".
"Він чітко сказав, що замовники - Кучма, Литвин і Кравченко. Він сказав, що після того, як він вбив Гонгадзе, у нього була зустріч, і на цій зустрічі був Литвин, і що його представили Литвину, мовляв, це той, хто вивіз і вбив Гонгадзе. На що Литвин сказав: я знаю", - заявив Олексій Подольський.
"Кравченко запевнив Литвина, що він доповів Президенту. І Литвин при цьому нібито весь час кивав головою. Пукач також розповів, що Кравченко при ньому дзвонив Президентові і доповідав. Коли Пукача запитали про замовника, то він розповідав про Президента Кучму. Це все є в матеріалах і попередніх свідченнях ", - додав Подільський.
Крім того, представник інтересів Мирослави Гонгадзе в суді Валентина Теличенко сказала, що під час судового засідання Олексій Пукач сказав, що Георгій Гонгадзе готував державний переворот.
"У суді Пукач годував нас байкою про те, що Георгій Гонгадзе, Олексій Подольський та Олена Притула, починаючи з 1997 року, готували державний переворот. Він (Пукач) врятував Україну, вбивши одного з них", - сказала Теличенко.
Раніше в інтерв'ю Президент Віктор Янукович побажав колишньому президенту Леоніду Кучмі довести свою непричетність до вбивства журналіста Георгія Гонгадзе. "Ми маємо зв'язок нормальний з Леонідом Даниловичем, і я йому бажаю, щоб він зараз вийшов з цієї ситуації складної в яку він потрапив, як кажуть, гідно. Я переконаний в тому, що для нього це, напевно, справа всього життя, тому що тут піднята рука на його честь ... Я бажаю, щоб він довів свою невинність", - сказав президент.
Нагадаємо, що 17 серпня в Печерському райсуді Києва завершили заслуховувати обвинувальний висновок у справі Пукача. При цьому суд надав гриф «Цілком таємно» усьому, що тільки можна засекретити - від титульного аркуша кримінальної справи до прізвищ самого журналіста і інших людей.
Подив з приводу тотального засекречування матеріалів висловила Валентина Теличенко. Вона вважає - таким чином процес стає максимально непрозорим для громадськості, що дозволить приховати правду про вбивство Гонгадзе і причетних до злочину фігур.
Раніше слідство встановило, що Пукач, будучи посадовою особою, на виконання наказів і вказівок тодішнього міністра внутрішніх справ Юрія Кравченка та інших посадових осіб, кримінальну справу відносно яких розслідується в окремому провадженні, в травні-вересні 2000 р. перевищив службові повноваження по відношенню до журналістів Олексія Подольського та Георгія Гонгадзе та 17 вересня 2000 вбив останнього.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас