Екс-міністра фінансів Японії ноду обрали прем'єр-міністром країни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Екс-міністра фінансів Японії ноду обрали прем'єр-міністром країни

Казна та Політика
129
Екс-міністр фінансів Японії Йосіхіко Нода обраний прем'єр-міністром країни. За його кандидатуру проголосувала верхня палата японського парламенту, передає Associated Press. Раніше сьогодні за нього проголосувала і нижня палата.
Новому главі уряду належить знайти вирішення низки труднощів, які в даний момент відчуває Японія. Зокрема, новий Кабінет міністрів буде боротися з наслідками руйнівного землетрусу і цунамі 11 березня ц.р. і аварією на атомній електростанції (АЕС) "Фукусіма-1", а також зі стрімким зміцненням ієни.
Поки Нода офіційно не повідомляв, коли він планує сформувати новий уряд. За даними місцевих ЗМІ, це відбудеться 2 вересня ц.р. Крім того, у пресі також з'явилися повідомлення з посиланням на джерела в правлячій партії, що Нода планує призначити на пост міністра фінансів або колишнього секретаря кабінету міністрів Йосіто Сенгоку, або колишнього міністра закордонних справ Кацуйю Окаду.
Нагадаємо, напередодні Нода був обраний головою правлячої Демократичної партії Японії. Він обійшов у другому турі голосування міністра економіки, торгівлі і промисловості Японії Банрі Кайеду. Після цього уряд країни на чолі з колишнім прем'єр-міністром Наото Каном пішов у відставку. Прийняти дане рішення політика змусило стрімке падіння його популярності у населення країни. У числі інших невдач Кана на політичному поприщі називають невчасну реакцію на катастрофу в Японії 11 березня 2011 р., коли інфраструктура північно-східних районів країни була зруйнована найсильнішим за 140 років землетрусом і подальшим ним цунамі.
Зазначимо також, що Нода став вже шостим прем'єр-міністром Японії за останні п'ять років.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас