Нафта дорожчає на позитивній статистиці з США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта дорожчає на позитивній статистиці з США

Енергетика
353
Світові ціни на нафту у вівторок зростають на тлі оптимізму інвесторів щодо темпів відновлення економіки США після позитивних статданих щодо видатків американських споживачів у липні, свідчать дані торгів.
Вартість жовтневих ф'ючерсів на американську легку нафту марки WTI (Light Sweet Crude Oil) на електронних торгах в Нью-Йорку станом на 9:06 мск підвищилася на 0,1 долара, або на 0,11%, - до 87,37 доларів за барель. Ціна жовтневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent зросла на 0,13 долара, або на 0,12%, - до 112 доларів за барель.
Споживчі витрати в США в липні зросли майже на 88,4 млрд доларів, або на 0,8% в порівнянні з червнем, коли, за переглянутими даними, був зафіксований їх спад на 0,1%. Аналітики очікували зростання витрат у липні всього на 0,5%.
"Зі зростанням витрат, можливо, збільшиться і споживання пального. Можливо, це перші боязкі ознаки того, що довіра до економіки США повертається", - таку думку висловив сировинний аналітик Fat Prophets в Сіднеї Девід Леннокс, якого цитує агентство Bloomberg.
Ринки очікують виходу даних від Міністерства енергетики щодо запасів нафти і пального на складах країни за тиждень, що завершився 26 серпня. Згідно з прогнозами аналітиків, запаси сировини збільшилися на 875 тис. барелів, а запаси пального, навпаки, зменшилися на 900 тис. барелів зважаючи на зростання попиту через ураган "Айрін".
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас