Тоомаса Хендріка Ільвеса переобрали в Естонії на другий президентський термін — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тоомаса Хендріка Ільвеса переобрали в Естонії на другий президентський термін

Казна та Політика
108
Чинний Президент Естонії Тоомас Хендрік Ільвес обраний главою держави на другий п'ятирічний термін, повідомляє радіо "Свобода".
За Ільвеса проголосували 73 з 101 депутата парламенту. Його суперник - депутат Європарламенту Індрек Таранд отримав 25 голосів.
Естонія - парламентська республіка, і Президент тут виконує багато в чому представницькі функції. Проте він має право розпускати парламент і призначати нові вибори.
Зазначимо, кандидатуру Ільвеса висунули 75 депутатів, що представляють Партію реформ, Союз Вітчизни і Res Publica і Соціал-демократичну партію Естонії.
Що стосується Індрек Таранда, то його в президенти висунула опозиційна Центристська партія. Таранд є депутатом Європарламенту від Естонії. При цьому, хоча він користується підтримкою центристів, офіційно в їх партії не перебуває.
57-річний Ільвес - дипломат, журналіст, колишній член Європарламенту - народився у Стокгольмі. Його дитячі та юнацькі роки минули в США, де в 1976 р він закінчив Колумбійський університет, отримавши ступінь бакалавра психології, в 1978 р. - Пенсільванський університет, ставши магістром психології. До Естонії Ільвес переїхав в 1991 р. З 1993 по 1996 р. він працював послом Естонії в США, Канаді та Мексиці, потім до 2002. очолював МЗС.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас