Обама: На відновлення після урагану потрібні будуть тижні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обама: На відновлення після урагану потрібні будуть тижні

Казна та Політика
520
Президент США Барак Обама заявив, що період відновлення після руйнувань, викликаних ураганом "Айрін", може зайняти як мінімум кілька тижнів.
Він попередив, що ризик повеней в результаті урагану все ще залишається високим, тому що стихія призвела до того, що рівень води в річках істотно зріс.
"Багато американців, як і раніше, ризикують залишитися без електрики або постраждати від повеней, які можливі в найближчі дні через підйом рівня води в річках, що можуть вийти з берегів", - сказав у телезверненні Президент США.
Раніше повідомлялося, що ураган "Айрін" втратив швидкість і пройшов повз Нью-Йорк. Понад 300 тис. американців, які покинули свої будинки в низинних районах Нью-Йорка, дозволили повернутися додому.
Влада пообіцяла, що Нью-Йоркська фондова біржа на Уолл-стріт у понеділок відновить роботу за звичайним графіком. Також до свого звичайного графіку повернуться більшість міських служб і відомств.
Крім того, надійшла інформація, що авіасполучення з Нью-Йорком, також перерване через стихію, буде відновлено пізно ввечері 29 серпня.
За попередніми оцінками, збиток від шторму становить не менше 1,1 млрд дол. Зараз кількість жертв урагану досягла 18. За даними каналу France24, багато районів східного узбережжя країни залишаються затопленими.
"Айрін" досяг американської території 27 серпня. Через нього повітряне та авіаційне сполучення регіону було перервано, сотні тисяч людей евакуйовані.
За даними метеорологів, ураган "Айрін" перекваліфікувався в тропічний шторм і рухається в бік Канади.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас