В Іспанії вдвічі знижено ПДВ на купівлю новобудов — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Іспанії вдвічі знижено ПДВ на купівлю новобудов

Казна та Політика
296
Для покупців нерухомості в Іспанії з'явилися хороші новини. Уряд країни схвалив зниження податку на додану вартість, який виплачується при придбанні новобудов, з 8% до 4%. Крім того, власники будинків і квартир на вторинному ринку Іспанії активно знижують ціни.
Керівництво Іспанії прийняло рішення про скорочення ключового податку для того, щоб підтримати ринок нерухомості країни, яка переживає глибоку кризу. Влада сподівається, що завдяки зниженню ПДВ їм вдасться знайти покупців на сотні тисяч непроданих будинків і квартир.
У зв'язку з ослабленням податкового навантаження покупці зможуть істотно заощадити. Наприклад, при придбанні будинку вартістю €200 тис. економія складе близько €8 тис.
Деякі іспанські девелопери пішли ще далі - вони обіцяють до кінця року повністю скасувати виплати ПДВ для покупців новобудов, передає International RealEstate Rama.
Проте, потенційні покупці, які хочуть заощадити за рахунок податкових виплат, повинні поспішати. Знижений ПДВ на придбання новобудов в Іспанії буде діяти протягом лише чотирьох місяців.
Ситуація на вторинному ринку Іспанії також повинна порадувати людей, які бажають придбати будинок або квартиру в цій країні. У липні 2011 року 22,5 тис. власників нерухомості знизили ціни на свої об'єкти, що на 50% більше, ніж рік тому, передає Spanish Property Insight.
У середньому запитувані продавцями нерухомості в Іспанії ціни за останні 12 місяців зменшилися на 8,6%. Через це в грошовому вираженні обсяги ринку скоротилися більш ніж на півмільярда євро.
За матеріалами:
Prian.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас