Стросс-Кан може подати в суд на покоївку, яка звинуватила його в сексуальному насильстві — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стросс-Кан може подати в суд на покоївку, яка звинуватила його в сексуальному насильстві

Кримінал
290
Бенджамін Брафман, один з адвокатів звинуваченого в насильницьких злочинах на сексуальному ґрунті екс-глави МВФ Домініка Стросс-Кана, заявив, що його підзахисний може сам подати до суду на покоївку, яка звинуватила його, повідомляє в середу агентство Associated Press.
У вівторок Верховний суд Нью-Йорка ухвалив рішення закрити справу Стросс-Кана. Судочинство було закрите після того, як прокуратура заявила, що не зможе підтримувати обвинувачення в суді присяжних "через втрату довіри до позивачки". У документі про мотивування свого рішення прокуратура посилається на те, що покоївка Нафіссату Діалло не була в усьому щирою, вводячи слідство в оману з приводу свого минулого і сьогодення.
Брафман заявив у вівторок, що можливість позову до Діалло, "безумовно, розглядається", оскільки Стросс-Кан "зазнав величезної шкоди" через її звинувачення.
Колишній керівник МВФ був затриманий 14 травня в Нью-Йорку на підставі заяви 32-річної покоївки готелю Sofitel Діалло, яка звернулася в поліцію зі скаргою на насильницькі дії сексуального характеру з боку високопоставленого постояльця.
Стросс-Кан кілька днів після затримання провів у в'язниці, потім Верховний суд штату Нью-Йорк погодився випустити його під заставу в 1 млн доларів і помістити під домашній арешт.
Справа проти Стросс-Кана опинилася під загрозою закриття на початку липня, коли прокуратура заявила, що покоївка дала неправдиві показання при отриманні притулку в країні, дурила податкові та соціальні органи, а також, ймовірно, збрехала при свідченнях під присягою перед великим журі. Проте адвокати покоївки, визнавши, що вона "в минулому робила помилки", продовжували наполягати на тому, що є докази провини Стросс-Кана і він справді намагався зґвалтувати жінку.
Сам Стросс-Кан відкинув усі звинувачення і заявив, що інтимні стосунки відбулися за згодою обох сторін.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас