Українську армію хочуть скоротити на 20% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українську армію хочуть скоротити на 20%

Казна та Політика
301
Чисельність Збройних сил України (ЗСУ) у найближчі 5 років буде скорочена на 20%. Про це заявив міністр оборони Михайло Єжель.
"Ми плануємо протягом 5 років, відповідно до програми, скоротити приблизно до 20%. Але сьогодні нам потрібно працювати ще більше. Сьогодні не про численність треба думати, а як захищати свою державу. Грубо кажучи, сьогодні солдат може керувати десятьма роботами. Кожен робот має своє озброєння і виконує завдання, яке ставить йому солдат. Сьогодні залишатися армією окопною ми не маємо права. Ми повинні думати хоча б на 10 років вперед, років на 5 вперед", - заявив Єжель.
Міністр додав, що основна частина з виділених ЗСУ в 2011 році коштів була витрачена на утримання збройних сил, замість розвитку озброєння: "Ми сьогодні витрачаємо менше 10% на розвиток озброєння, тоді як передові країни світу витрачають на це до 40% від загального фінансування".
Крім того, Єжель нагадав, що програма реформування збройних сил 2006-2011 років "була фактично провалена, вона була недофінансована. І, звичайно, ми не досягли того, чого хотіли. Тому я хочу зазначити, що на 2010 рік були повністю профінансовані збройні сили, і цього року жодної затримки фінансування збройних сил не було".
Нагадаємо, президент України Віктор Янукович пропонує затвердити чисельність ЗСУ на 31 грудня 2012 року в кількості до 184 тисяч осіб. У документі також пропонується скоротити чисельність військовослужбовців на 3,5% - до 139 тисяч осіб.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас