Восени в Німеччині подорожчає газ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Восени в Німеччині подорожчає газ

Енергетика
357
Погана новина для мільйонів споживачів газу в Німеччині, серед яких можуть виявитися і наші співвітчизники. Щонайменше 149 постачальників газу у вересні і жовтні знову підвищать ціни.
Як повідомляє Focus, в середньому споживачі газу змушені будуть платити на 11% більше, ніж раніше. За результатами підрахунків інтернет-порталу Check24, квитанція за витрату газу для сім'ї з 4 осіб, яка споживає близько 20 000 куб. м. на рік, зросте приблизно на €140 на рік. Якщо ж постачальник збільшить відпускні ціни максимально, на 25%, то щорічні витрати цієї середньостатистичної сім'ї зростуть на €400.
На даний момент про швидке підвищення тарифів у зв'язку зі зростанням цін на нафту заявив практично кожен четвертий постачальник газу в країні. Нагадаємо, що за останній рік вартість цієї сировини зросла більш ніж на 40%. Як правило, ціни на газ повторюють рух цін на нафту, відстаючи від них приблизно на півроку.
Останнє значне збільшення тарифів у Німеччині було відзначено на початку 2011 року. Союз наймачів Німеччини попереджає, що багато власників найближчим часом отримають квитанції з перерахунком з оплати спожитого газу за кілька попередніх місяців. За словами аналітиків, підвищення цін у жовтні перевищить сукупне їх зростання за все перше півріччя. Наступна хвиля підвищення тарифів очікується взимку цього року.
З урахуванням ситуації, що склалася, Співтовариство з захисту прав споживачів рекомендує власникам задуматися про зміну постачальників газу і нагадує, що при підвищенні тарифів споживачі мають право на дострокове розірвання договору поставки. Період часу, який повинен пройти з моменту відправки постачальнику повідомлення про розірвання договору до укладення договору з новою енергетичною компанією, в цьому випадку стає значно коротшим. В цілому на зміну постачальників власнику може знадобитися приблизно два місяці.
За матеріалами:
Prian.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас