Симоненко закликає Україну увійти в рублеву зону — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Симоненко закликає Україну увійти в рублеву зону

Валюта
923
Україні потрібно відійти від долара і подумати про входження в рублеву зону. Таку думку лідер КПУ, народний депутат Петро Симоненко висловив сьогодні на прес-конференції в Донецьку, повідомляє "ОстроВ".
Він вважає, що на даному етапі необхідно відірвати гривню від долара. "Це парадокс, який показує, що подальша ця політика - це вбивство економіки", - заявив Симоненко.
Він нагадав, що кожна стодоларова купюра коштує для українця 800 гривень. "А він (Банк США - Ред.) штампує їх, як хоче. Всі інфляційні процеси перекинули на нас, на нашу державу", - обурився політик.
Головний комуніст України зазначив, що якщо "говорити про те, що треба шукати і забезпечити єдину валюту, то Європа це давно зробила".
"Чому ми повинні лякати свій народ? Давайте подумаємо про рублеву зону. Це ж не говорить про те, що ми втрачаємо самостійність. Якщо нас тягнуть в Євросоюз, то входження України в Євросоюз - це євро на території України. Значить ті, хто говорить про самостійність в розумінні в тому числі і самостійності фінансової системи, вони відразу здають ці національні інтереси", - резюмував Симоненко.
За матеріалами:
Главред
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас