Томенко: Нинішній виборчий закон потрібно зберегти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Томенко: Нинішній виборчий закон потрібно зберегти

Казна та Політика
262
Сформувати єдиний список до Верховної Ради - нереально і неправильно.
Таку думку озвучив віце-спікер Верховної Ради, БЮТівець Микола Томенко в ефірі "5 каналу".
"Ми вважаємо, що треба нинішній виборчий закон зберегти, тільки посиливши складову відкритих виборчих списків. І будемо разом за це боротися", - цитує політика Українська правда.
"Нереально і неправильно, я тут Яценюка підтримую, сформувати єдиний список до Верховної Ради, але в мажоритарних округах треба сформувати єдиний список. Підібрати туди 225 кандидатів", - заявив БЮТівець.
"Всі повинні знати: від опозиції є єдиний список в округах. І є, наприклад, дві або три колони, які ідеологічно десь різняться, вони опозиційні і йдуть у парламент. Ну і найважливіше, щоб ці два списки не були протиборчими, а озвучували своє ставлення до влади і пропонували стратегію розвитку країни, відмінну від влади", - вважає Томенко.
Нагадаємо, в середу БЮТівець Андрій Шкіль, коментуючи можливу співпрацю партій "Батьківщина" і "Фронт змін", заявив, що "вже є попередня домовленість про висунення єдиного кандидата від опозиції". Однак згодом спростував ці слова, запевняючи, що мав на увазі висування кандидатів у народні депутати України в мажоритарних округах.
Пізніше лідер "Фронту змін" Арсеній Яценюк виступив проти об'єднання опозиції в одну партію.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас