Хліб буде дорожчати й далі, незважаючи на обіцянки чиновників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Хліб буде дорожчати й далі, незважаючи на обіцянки чиновників

Аграрний ринок
282
Зерна – повні комори, ось тільки споживачеві від цього не краще. Пекарі запевняють: попри те, що урожай зібрали хороший, борошно – дороге. Щоправда, ціна на нього - це лише третина у вартості хліба.
"Ринки заспокоїлись, наскільки ви розумієте - 3100, 3200 гривень. Це, коли пшениця коштувала 2100-2200 гривень. Тому, відповідно кореляція і зниження ціни, я думаю, буде і на борошно. То про зростання взагалі не можна говорити. Нема в нас ніяких підстав. Навіть 1% немає на зростання ціни хлібу через ціну на борошно, але інші ресурси вони грають самі по собі", - повідомив телеканалу UBR генеральний директор УАК Сергій Стоянов.
Пекти дешевий хліб соціальних сортів виробникам не вигідно. Щоб заробляти, доводиться хитрувати - змінювати рецептуру, вагу і навіть назву. Аби буханець не підпадав під державне регулювання.
"Український - він же коштував 3,16 грн, а зараз коштує 4 гривні. Там більша вага вже, і додають там ще олію, тому він коштує 4 гривні", - пояснює продавець Марія.
- Ну ось - в якого хлібозаводу хороший хліб, а в якогось неякісний. Подорожчав хліб.
У магазинах кажуть: далі буде. Від постачальників уже отримали новину про чергове подорожчання.
"Нам сьогодні прислали такий папірець, називається специфікація на хлібо-булочну продукцію. Батон скибочками нарізаний буде коштувати 3,90.Батон в упаковці буде коштувати 3,80. І звичайний батон "Нива" буде коштувати 3,50. Але все ще може змінитись, бо бувало таке що нам приносили документ, а влада потім все відміняла", - розповідає продавець Марія.
Чиновники обіцяли, що не допустять зростання вартості хліба соціальних сортів. Вона повинна залишитися незмінною до липня наступного року.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас