Віктор Ющенко дав свідчення у суді — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Віктор Ющенко дав свідчення у суді

Кримінал
249
Віктор Ющенко таки прибув до Печерського суду як свідок. Чи допоміг він служителям Феміди розібратися у хитросплетіннях газових переговорів дворічної давнини - дізнаємося згодом. Поки що ж йому влаштували обструкцію - як прихильники, так і противники Юлії Тимошенко.
До Печерського суду прибув головний свідок у газовій справі - Віктор Ющенко. Третій президент України переклав усю відповідальність за укладення угод на Юлію Тимошенко. Самі ж договори оцінив негативно.
Віктора Ющенка запросили до суду для роз’яснення деяких деталей справи. Його виступ звівся до критики газових угод, укладених у 2009-му. Він заявив, що екс-прем’єр мала особисту політичну зацікавленість. Оскільки економічно обґрунтувати договір не можливо. Росіяни пропонували Україні кращі умови. Однак саме Юлія Тимошенко фактично відхилила пропозицію президента сусідньої країни. Адвокати ж лідера БЮТ переконані: частину фактів Ющенко взагалі спотворював.
"Путін, як він дослівно заявив: Я лично премьер-министру предложил цену в 250 долларов за тысячу кубометров и реэкспорт. Вибачте за слово далі: Хрен с вами. Она ответила нет", - заявив Віктор Ющенко, президент України (2005-2010 рр.). Передає телеканал UBR.
"Предметом обвинувачення є перевищення чи не перевищення повноважень. Видання директив. З цього приводу Ющенко нічого не сказав. На питання Росукренерго він нічого не відповів. Сказав, що це не його рівень підписання угод", - зауважив Юрій Сухов, адвокат Юлії Тимошенко.
Виїжджаючи з території суду, автомобіль Віктора Ющенка потрапив під справжній обстріл яйцями та пляшками. Гаряче прощання зі свідком влаштували як прихильники, так і противники Юлії Тимошенко.
За словами колишнього уповноваженого третього президента з питань енергетичної безпеки Богдана Соколовського, екс-прем’єр могла давати вказівки тодішньому керівнику "Нафтогазу" проводити переговори. Натомість Олег Дубина мав повне право не підписувати цього договору. А ось викликати до суду Володимира Путіна та Олексія Міллера, як вимагав Ющенко - потреби немає.
"Обвинувачення пред’явлено в перевищенні повноважень і влади. Тому немає необхідності допитувати російську сторону", - заявив представник державного обвинувачення Михайло Шорін.
Розгляд справи Юлії Тимошенко служителі Феміди перенесли на четвер, 18 серпня. Водночас сама підсудна просила відстрочити засідання до 22 числа, аби встигнути підготуватися до проведення допиту.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас