Білорусія відмовляється від видобутку нафти в Ірані — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Білорусія відмовляється від видобутку нафти в Ірані

Енергетика
222
Заступник гендиректора "Белоруснефть" Олександр Шараєв заявив, що Білорусія виходить з проекту з освоєння нафтового родовища Джуфейр в Ірані, який стартував в 2007 році.
Менеджер відмовився коментувати, чому було прийнято таке рішення.
Білоруське видання "Телеграф" раніше повідомило, що "Белоруснефть" припиняє розробку іранського нафтового родовища Джофейр через розбіжності з національною нафтовою компанією Ірану.
Нафтовидобуток "Белоруснефть" припинила ще в кінці червня, але офіційно контракт буде розірваний найближчим часом. При цьому іранські ЗМІ відзначали, що за контрактом білоруська компанія мала добувати понад 3,5 тис. барелів нафти на добу, проте не змогла забезпечити необхідний рівень видобутку.
Пан Шараєв, коментуючи дану інформацію, зазначив, що на момент, коли на родовищі проводилися тестові випробування, такий обсяг видобутку забезпечити було реально. Проте пізніше виявилося, що добовий обсяг видобутку дещо менший, ніж було обумовлено в контракті. Крім того, він зазначив, що згідно з контрактом "Белоруснефть" не займається безпосередньо видобутком нафти із свердловин на родовищі Джуфейр. Білоруські фахівці, які працюють у складі білорусько-іранського СП "Белпарс", забезпечують тільки сервісне обслуговування нафтовидобутку.
За матеріалами:
Мінфін.com.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас