Венесуела планує перевести валютні резерви з банків Європи і США в Росію, Китай і Бразилію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Венесуела планує перевести валютні резерви з банків Європи і США в Росію, Китай і Бразилію

Валюта
535
Уряд Венесуели планує розмістити протягом двох місяців наявні оперативні міжнародні валютні резерви в Росії, Китаї і Бразилії, вивівши їх з банків Європи і США, повідомив у вівторок ввечері депутат Національної асамблеї (парламенту) цієї південноамериканської країни Хуліо Монтойя.
На підтвердження своїх слів він продемонстрував відповідний документ, що надійшов до нього за неофіційними каналами, підготовлений міністром фінансів Хорхе Джіордані і главою Центробанку Нельсоном Мерентесом. За словами Монтойї, пропозицію про переведення резервів було розглянуто в минулу п'ятницю президентом Венесуели Уго Чавесом під час його перебування на Кубі.
"Вони (міністр фінансів і глава Центробанку) просять і пропонують перемістити протягом двох місяців міжнародні резерви Венесуели в дружні країни, такі як Росія, Китай і Бразилія. А ми, венесуельці, нічого не знаємо про цей секрет", - заявив депутат в ефірі венесуельського телеканалу Globovision.
Монтойя вказав, що аргументами подібної транзакції для національного уряду є небезпека заморожування іноземних рахунків і "можливе втручання" Федеральної резервної системи США у використання коштів. "Що відбувається таке, про що ми не знаємо? Що ми зробили чи збираємося зробити, що могло б спонукати міжнародну спільноту до такої радикальної міри, як заморожування наших рахунків?" - задається питаннями депутат.
За словами Монтойї, обговорюваний документ передбачає також повернення венесуельського золота з Великобританії, Канади, США та Швейцарії в сховища на національній території.
Згідно із зазначеними в документі даними, на 8 серпня 2011 р. Венесуела мала 365,72 тонни золота на 18,294 млрд доларів (за кордоном перебуває 57,78%). Оперативні міжнародні резерви країни на цю ж дату становили 6,285 млрд доларів (з них 59,17% розміщені в банках Швейцарії, 17,90% - у Великобританії, 11,31% - в США, 6,48% - у Франції). < / p>
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас