Опитування: Ціни на нафту залишаться високими — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Опитування: Ціни на нафту залишаться високими

Енергетика
237
Аналітики очікують, що в наступні 12 місяців ціни на нафту залишаться на поточних високих рівнях, незважаючи на нещодавню турбулентність на ринку. Такий прогноз 18 економістів, опитаних Dow Jones Newswires з 11 по 15 серпня.
За словами деяких експертів, ймовірність погіршення економічної ситуації може послабити попит. Так, на думку Франка Шалленбергера, економіста Landesbank Baden-Wuerttemberg, ціни на нафту можуть знизитися в найближчі кілька місяців.
На думку інших респондентів, активне зростання економіки країн означає, що будь-яке зниження цін буде нетривалим.
"Попит з боку країн, що розвиваються, повинен залишитися високим, і, враховуючи скорочення вільних нафтовидобувних потужностей, до наступного року ціни на нафту (Brent) мають повернутися в район 110 доларів", - припускає Карстен Фріч, експерт з природних ресурсів в Commerzbank.
Висока ліквідність на світових ринках і попит інвесторів на привабливі активи нададуть підтримку цінам на нафту на відносно високому рівні, вважає Дора Борбелі з Deka Bank.
Згідно з серпневим опитуванням, серединний прогноз щодо цін на нафту Brent в 2011 році не змінився, залишившись на рівні 110 доларів. У той же час прогноз щодо цін в 2012 році зріс до 114 доларів проти липневої оцінки в 107,9 долара.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас