Ъ: Зарубіжні інвестори продали рекордну кількість облігацій США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ъ: Зарубіжні інвестори продали рекордну кількість облігацій США

Фондовий ринок
1060
Міністерство фінансів США повідомило, що в червні іноземні інвестори скоротили обсяг американських казначейських облігацій, що є в них, на $18,3 млрд, що є абсолютним рекордом, пише російське видання Комерсант.
Масове виведення коштів іноземців з US Treasuries сталося на тлі дискусії з приводу підняття стелі держборгу і можливості дефолту США, пише видання.
Як сказано в опублікованому вчора міністерством фінансів США щомісячному Звіті про рух фінансових потоків, у червні обсяг облігацій і нот міністерства фінансів США, що перебувають у зарубіжних інвесторів, скоротився на $18,3 млрд. За підрахунками Dow Jones, це є рекордним виведенням коштів з американських державних боргових паперів - попередній рекорд був встановлений у червні 2000 року, коли зарубіжні інвестори скоротили обсяг казначейських облігацій, що були у них, на $16,5 млрд.
Рекордному виведенню коштів зарубіжних інвесторів з американських держпаперів передував майже настільки ж значний приплив. У травні іноземні інвестори помітно збільшили обсяг американських державних облігацій, що були у них, - на $16,4 млрд, відзначається в статті.
Така різка зміна в перевагах інвесторів пояснюється тим, що в червні в США розгорнулася запекла дискусія з приводу підняття ліміту держборгу США, необхідного для уникнення технічного дефолту за борговими зобов'язаннями, який у разі невдалих переговорів міг настати 2 серпня.
Падіння загального попиту на казначейські облігації США було відзначено ще в кінці минулого року, а в березні стало відомо, що найбільший в світі фонд облігацій Total Return, що належить інвесткомпанії Білла Гросса Pacific Investment Management Company (PIMCO), повністю позбувся американських казначейських облігацій, пише газета
За матеріалами:
Коммерсантъ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас