НБУ зможе запроваджувати обов'язковий продаж валюти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ зможе запроваджувати обов'язковий продаж валюти

Казна та Політика
1402
За Нацбанком законодавчо закріплять право запроваджувати обов’язковий продаж іноземних грошей у разі виникнення проблем із платіжним балансом.
Вперше ініціативу озвучили на початку року. Наразі її внесено до проекту закону щодо валютного регулювання. Таку норму вводитимуть на півроку, і стосуватиметься вона резидентів, які отримують кошти від нерезидентів. Експерти припускають, що відповідний документ може бути ухвалено із початком роботи Верховної Ради. Адже протягом останніх місяців негативний результат балансу України поступово наростає, і НБУ вже неодноразово вживав заходів, щоб його стримати.
"Як варіант - це може бути одним з козирів при торгівлі з МВФ. Тобто, не даєте нам грошей - нам доводиться закручувати гайки. Нам треба зменшувати ринкові принципи і скорочувати ці дії тут на локальному ринку. Він цим неодмінно скористається, якщо не отримає підтримки МВФ. Хоча поки що влітку традиційно Україна відчуває приплив ресурсів", - розповів телеканалу UBR заступник директора Рейтингової Агенції Віталій Шапран.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас