ТНК-ВР в Україні в I півріччі отримала 10 млн. дол чистого прибутку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ТНК-ВР в Україні в I півріччі отримала 10 млн. дол чистого прибутку

Енергетика
327
Група компаній ТНК-ВР в Україні закінчила січень-червень 2011 року з чистим прибутком 10 млн. грн.
Про це повідомив виконавчий директор ТОВ "ТНК-ВР Коммерс" (Київ) Фелікс Луньов, в інтерв'ю тижневику "Дзеркало тижня. Україна".
"Якщо ми говоримо про дохідність українських підприємств компанії, то тут EBITDA (прибуток до витрат за відсотками, сплати податків та нарахованої амортизації, - ред) склав 64 млн. дол. При цьому чистий прибуток - лише 10 млн. дол. Це загальний результат всієї групи компаній ТНК-BP в Україні, а не одного заводу "ЛИНИК" (Лисичанський НПЗ, Луганська обл.)", - сказав він.
При цьому він зазначив, що основний обсяг чистого прибутку розміром 10 млн. дол компанії ТНК-ВР в Україні отримали від діяльності збутових підприємств, а завод заробив незначну суму. "Існує величезна перевага в доходах в сторону збутової мережі. Це зайвий раз підкреслює, що весь прибуток перемістився в роздріб і опт. Іншими словами, закуповуючи нафтопродукти "на стороні", ми отримали б ту ж прибуток нашої дистриб'юторської мережі", - додав Луньов.
Він також зазначив, що українська нафтопереробка стоїть в нерівних конкурентних умовах з НПЗ Білорусі. "Потрібно розуміти, що за рахунок різниці в митах, наприклад, білоруські НПЗ заробляють на кожній тонні нафтопродуктів на 130 дол більше, ніж українські", - сказав він.
На його думку, нерівне конкурентне середовище та імпортозалежність ринку вбивають українську нафтопереробку, що вимагає вживання заходів по захисту НПЗ країни.
Довідка УНІАН. Група ТНК-ВР входить в десятку найбільших приватних нафтових компаній в світі за обсягами видобутку нафти. Компанія була утворена в 2003 році в результаті злиття нафтових і газових активів компанії ВР в Росії і нафтогазових активів консорціуму Альфа, Аксесс/Ренова (ААР).
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас