Тимошенко доставили до Печерського районного суду Києва — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко доставили до Печерського районного суду Києва

Кримінал
844
Екс-прем'єр-міністра, лідера партії "Батьківщина" Юлію Тимошенко доставили до Печерського районного суду м.Києва. Про це повідомляє кореспондент РБК-Україна.
Автозак з колишнім прем'єром заїхав у двір Печерського райсуду. Співробітники спецпідрозділу "Беркут" перекрили входи в наметовий табір з боку арки в'їзду до суду для безперешкодного виїзду автозака. Після проїзду автомобіля з Тимошенко, входи знову відкрили. Зараз в "наметовому містечку" близько 100 демонстрантів проти арешту Юлії Тимошенко. На вулиці Богдана Хмельницького понад 50 автобусів з бійцями внутрішніх військ.
Засідання суду маєо початися о 9:30.
11 серпня Печерський районний суд м. Києва залишив без задоволення численні заяви про зміну запобіжного заходу для Юлії Тимошенко.
На наступний день апеляційний суд Києва не прийняв до розгляду апеляцію захисту Тимошенко на рішення Печерського суду про зміну їй запобіжного заходу. Захист екс-прем'єр-міністра тоді заявив, що звернеться до Верховного суду України.
Кримінальну справу щодо газових домовленостей проти Тимошенко було передано до Печерського районного суду Києва 17 червня. 24 червня почалися судові слухання. Екс-прем'єру України інкримінують перевищення службових повноважень при підписанні газового контракту між НАК "Нафтогаз України" і "Газпромом" на початку 2009 р. (ч. 3 ст. 365 Кримінального кодексу України).
5 серпня Печерський районний суд Києва змінив Юлії Тимошенко запобіжний захід з підписки про невиїзд на арешт, після чого Тимошенко помістили в Лук'янівське СІЗО. Цей крок викликав широкий міжнародний резонанс.
Нагадаємо, в лютому 2001 р., незабаром після відставки з поста віце-прем'єра з ПЕК в уряді Ющенка, Тимошенко також була поміщена до Лук'янівського СІЗО. Тоді її звинувачували у несплаті податків і контрабанді російського газу в Україну під час її управління компанією ЄЕСУ. У березні того ж року Печерський райсуд визнав безпідставними ці звинувачення - і Тимошенко вийшла на свободу.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас