ОАЕ ведуть переговори з Росією про постачання ядерного палива для своєї першої АЕС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ОАЕ ведуть переговори з Росією про постачання ядерного палива для своєї першої АЕС

Енергетика
189
Об'єднані Арабські Емірати ведуть переговори з Росією про постачання ядерного палива для першої атомної електростанції, запуск якої намічений на 2017 рік, повідомляють еміратські ЗМІ.
У липні компанія Emirates Nuclear Energy Corporation (ENEC), відповідальна за будівництво АЕС в 300 кілометрах від Абу-Дабі, оголосила про тендер на укладання контракту про постачання ядерного палива для майбутньої атомної станції. Укласти контракт, за яким протягом 15 років буде здійснюватися постачання палива, планується в першому кварталі 2012 року.
Постійний представник ОАЕ при МАГАТЕ Хамад аль-Каабі повідомив, що переговори ведуться з низкою країн, включаючи США і Австралію, але лише Росія і Франція можуть приймати відпрацьоване паливо з інших країн.
"Для ОАЕ краща угода, що передбачає повернення відпрацьованого палива", - цитує аль-Каабі еміратська газета National, що належить уряду Абу-Дабі.
На сьогоднішній день угоди про співробітництво в галузі освоєння мирного атома, що створюють легальну основу для передачі технологій і здійснення операцій з постачання ядерних матеріалів для потреб атомної енергетики, Емірати підписали з США, Великобританією, Австралією, Японією, Францією і Південною Кореєю.
Росія і ОАЕ в даний час ведуть підготовку до підписання аналогічної угоди, повідомив аль-Каабі
За матеріалами:
Газета.Ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас