ЄС, ЄЦБ і МВФ погодили надання Португалії другого траншу кредиту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС, ЄЦБ і МВФ погодили надання Португалії другого траншу кредиту

Казна та Політика
201
Євросоюз, ЄЦБ і Міжнародний валютний фонд (МВФ) у п'ятницю, 12 серпня, погодили надання Португалії, яка страждає від фінансової кризи, другого траншу кредиту у розмірі 11,5 млрд євро, повідомляє AFP. Перший транш був виділений в травні в розмірі 26 млрд євро.
У спільній заяві організації повідомили, що Португалія успішно виконує програму жорсткої економії, яка і надала можливість країні отримати допомогу ззовні.
Організації також підкреслили, що Лісабону варто не тільки зберігати зусилля в сфері економії на нинішньому рівні, але навіть нарощувати їх. У заяві кредиторів зазначається, що в 2011 р. дефіцит держбюджету в Португалії складе максимум 5,9%, а економічні показники скоротяться на 2,2%. Проте Лісабон домігся успіхів у справі оздоровлення фінансового сектора, і цілі в сфері консолідації бюджету не знаходяться під загрозою, вважають експерти.
У свою чергу, уряд Португалії очікує, що економіка країни скоротиться на 2,3% в 2011 р. і на 1,7% - в 2012 р.
Нагадаємо, раніше в 2011 р. ЄС, ЄЦБ і МВФ з метою запобігання дефолту Португалії схвалили виділення цій країні кредитів на суму 78 млрд євро. У відповідь Лісабон обіцяв вжити жорстких заходів з оздоровлення бюджету і скоротити державні витрати.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас