Держслужбовцям підвищать пенсійний вік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держслужбовцям підвищать пенсійний вік

Казна та Політика
2556
У вересні Верховна Рада схвалить Перехідні положення до пенсійної реформи, в яких буде враховано підвищення пенсійного віку для деяких категорій держслужбовців. Про це повідомляє "Дзеркало тижня. Україна" з посиланням на джерело в Адміністрації Президента.
Таким способом Рада вирішить правову колізію. Вона полягає в тому, що законом визначено граничний вік для держслужбовців - 62 роки, тоді коли раніше багато чиновників різними способами отримали право залишатися на держслужбі довше. Схвалення тимчасового положення легітимізує тих держслужбовців, які вирішили залишитися на службі і після настання пенсійного віку.
Для змін буде використана норма ст.131 Регламенту ВР, яка дозволяє вносити зміни у вже схвалений закон у зв'язку з "виявленням непогодженостей".
Нагадаємо, що в липні Верховна Рада України схвалила в другому читанні і в цілому проект пенсійної реформи, розроблений урядом. ВР залишила у проекті пенсійної реформи норму про обмеження максимальної пенсії 10 прожитковими мінімумами. Закон також передбачає підвищення пенсійного віку для жінок з 55 до 60 років щорічно на 6 місяців протягом 10 років. Також збільшено мінімальний стаж з 5 до 10 років для отримання інвалідами права виходу на пенсію.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас