Експерт: Будівництво стадіону до Євро-2012 у Львові - це повний провал — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Будівництво стадіону до Євро-2012 у Львові - це повний провал

4557
Будівництво стадіону до ЄВРО-2012 у Львові - це повний провал. І якщо будівництво надалі буде вестися такими ж темпами, то стадіон не буде здано в експлуатацію навіть до кінця року. Таку думку на брифінгу у Львові висловив Радник Президента України Валерій Пустовойтенко, передає кореспондент УНН.
Після огляду будівництва стадіону журналісти запитали Валерія Павловича, чи задоволений він темпами будівництва, на що відповідь була така: "Зачепитися можна за що-небудь за бажання... Так вже склалося, що я періодично прилітаю до Львова і інспектую готовність області до ЄВРО 2012 і хід виконання будівельних робіт. Термінал - стан нормальний, а стадіон - це повний провал після мого останнього візиту тут".
"Я бачу, що тут останні два місяці - місяць - повний зрив усіх графіків. Потрібно подбати про інфраструктуру навколишньої території. Стадіон - відставання дуже велике, а термінал - нормально", - зазначив Радник Президента.
"Що стосується злітно-посадочної смуги, то є певні зауваження щодо відкриття першої черги і потім будівництва другої. Я постійно був за те, щоб аеропорт був повністю закритим. І тоді б перший етап, другий етап були зроблені швидше і була б більша безпека руху літаків. Знаєте, я от тільки що сідав на літаку тут, на маленькому, і коли заходиш на смугу, у пілотів є занепокоєння. Смуга і стадіон в не дуже гарному стані", - сказав Валерій Пустовойтенко.
Він вважає також, що "об'єктивно стадіон можна збудувати до кінця жовтня цього року, але тільки в тому випадку, якщо роботи будуть посилені. А якщо не будуть, то ні".
"Головне, щоб не увійти в зиму з цим об'єктом і щоб не планувати бюджет 2012 року з закладкою коштів на добудову стадіону. Звичайно, стадіон ми добудуємо цього року, а от з дорогами складніше. Цього року ми не встигаємо і будемо будувати дороги ще в квітні-травні наступного року", - зазначив Радник Президента України.
Він підкреслив, що "за таких темпів роботи з будівництва стадіону, які він побачив сьогодні, не видно, що будівництво закінчиться цього року. Це втрати для країни, в тому числі й фінансові".
Відповідаючи на питання журналістів, чому склалася така ситуація і що на це впливає, В. Пустовойтенко зазначив, що "впливає фінансування, а й "належна" організація роботи". "Вибачте, якщо скажу грубо, але якщо наші підрядники "лапу смокчуть", а все роблять іноземні... Треба якомога більше залучати до проектування наших вчених, підрядників, наші все вміють робити", - підсумував Пустовойтенко.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас