Українці нещасні на роботі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці нещасні на роботі

786
Українці та росіяни нещасні на своїй роботі, а от датчан хлібом не годуй - дай попрацювати. До таких висновків дійшли в німецькому Інституті з питань праці і кваліфікації, пише газета "Сегодня".
В інституті вважають, що задоволення від роботи безпосередньо пов'язане з задоволеністю від життя в цілому. "Ми з'ясували, що самотні люди незадоволені своєю роботою більше, ніж ті, у кого є сім'я, а людей з вищою освітою частіше все влаштовує, - розповів співробітник інституту Ян Бохунський. - А ось висока конкуренція вибиває працівників з колії. Так, Німеччина опустилася на кілька пунктів у рейтингу через те, що в країні з'явилося багато робочої сили зі Східної Європи".
У фірмах, які влаштовують на роботу в Європу, вважають, що отримувати задоволення від роботи українцям заважає лінь. "Українці можуть у робочий час спілкуватися в соцмережах, їх простіше знайти в курилці, ніж на робочому місці. Через це "летять" терміни, і ми сидимо в позаурочний час, наверстуємо роботу. Ще й скаржимося, що нам недоплачують, - каже директор столичної рекрутингової фірми Володимир. - У Європі чітко розділяють особистий і робочий час, там встигають і попрацювати, і з друзями зустрітися, і приділити час дітям. Ось і виходить, що європейцям працювати подобається. У нас же через лінь і невміння організувати свій робочий час для багатьох перетворюється на стрес".
Директор іншого агентства, Олександр, вважає, що в будь-якій країні є незадоволені роботою: "Просто в Європі люди можуть собі дозволити кинути роботу і шукати іншу, до душі. А українцям перебирати не доводиться, тут складно знайти роботу".
За матеріалами:
МінПром
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас