ЦБ Китаю підняв офіційний курс юаня до долара до рекордного рівня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЦБ Китаю підняв офіційний курс юаня до долара до рекордного рівня

Казна та Політика
1133
Народний банк Китаю (НБК) у середу встановив довідковий курс юаня до долара на максимально високому рівні - 6,4167 у порівнянні з 6.4335 юаня у вівторок.
Експерти визнали це рішення сигналом про те, що ЦБ Китаю буде і далі використовувати валютний курс для боротьби з інфляцією, пише The Wall Street Journal.
Напередодні Федеральний резерв пообіцяв утримувати відсоткові ставки в США на вкрай низькому рівні як мінімум до середини 2013 року, що може підірвати позиції долара в довгостроковій перспективі і призвести до посилення припливу капіталу в Азію.
Ринковий курс юаня може відхилятися від офіційного довідкового значення не більше ніж на 0,5% в обидві сторони протягом дня.
В ході торгів в Шанхаї в середу долар подешевшав до юаня до рекордних 6,4120 з 6,4306 у вівторок.
"Можливо, Пекін хоче дати сигнал, що, незважаючи на всі проблеми в США, в Китаї все гаразд, і він в змозі забезпечити підтримку світовій економіці", - зазначив керівник відділу валютної стратегії країн Азії Standard Chartered Bank Томас Харрі.
Standard Chartered очікує на зміцнення курсу юаня до долара ще на 4-5% у наступні 12 місяців, тоді коли динаміка ф'ючерсних контрактів говорить про те, що ринок в середньому розраховує на підвищення вартості юаня лише на 1%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас