S&P: Нова світова криза вдарить по Азії сильніше, ніж попередня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

S&P: Нова світова криза вдарить по Азії сильніше, ніж попередня

Казна та Політика
1428
Нова світова фінансова криза вдарить по Азії сильніше, ніж попередня, особливо по країнах, залежним від офшорних ринків і які ще не відновилися після кризи 2008 року. З такою заявою виступило агентство Standard and Poor's, передає Вести.Ru.
Агентство відзначило, що не передбачає повернення кредитної кризи, яка обрушила ринки і кинула світову економіку в рецесію три роки тому. Однак воно попередило про нові скорочення суверенних рейтингів в Азії наступного року у випадку, якщо його припущення виявляться помилковими.
"Якщо відбудеться новий спад, він, ймовірно, зробить більш глибоке і тривалий вплив, ніж минулий. Наслідки для суверенної кредитоспроможності Азійсько-Тихоокеанського регіону будуть більш негативними, ніж раніше, і з'явиться більша кількість негативних оцінок", - цитує Reuters заяву S&P.
На думку S&P, боргова криза в Європі і США навряд чи призведе до "раптових зрушень" у фінансових системах і економіках великих розвинених країн.
На цій підставі історичне зниження кредитного рейтингу США не матиме негайного впливу на суверенні позичальників в Азійсько-Тихоокеанському регіоні, вважає агентство.
Причинами цього S&P назвало стабільний внутрішній попит регіону, порівняно здоровий корпоративний сектор, достатню зовнішню ліквідність і високі норми заощаджень - хоча Нова Зеландія, Японія та В'єтнам є тут винятком.
Але тон S&P стає більш похмурим, коли агентство допускає можливість, що його оцінки виявилися занадто райдужними. Агентство вказує на те, що Азія все ще занадто залежна від експорту на Захід.
"Враховуючи взаємопов'язаність світових ринків, несподівано різкий спад на фінансових ринках розвинених країн може змінити картину", - написало агентство, відзначивши, що американська та європейські економіки можуть знову скоротитися або впасти в стагнацію.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас