Європейські та азійські країни впевнені в американській економіці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європейські та азійські країни впевнені в американській економіці

Валюта
488
Після зниження кредитного рейтингу США агентством Standard & Poor's цілий ряд партнерів цієї країни в Європі та Азії заявили, що вірять в американську економіку і закликали не перебільшувати значення цього рішення.
"Франція цілком вірить у міцність і ґрунтовність американської економіки. Цього тижня Конгрес підтвердив рішучість американської влади здійснити план (зі скорочення бюджетного дефіциту)", - заявив французький міністр економіки, фінансів і промисловості Франсуа Баруен. Міністри фінансів країн "великої сімки" постійно стежать за ситуацією на світових фінансових ринках і обговорюють необхідні дії, додав він.
У свою чергу міністр у справах бізнесу, інновацій і кваліфікованих кадрів Великобританії Вінсент Кейбл зазначив, що зниження кредитного рейтингу США було "абсолютно прогнозованим результатом плутанини, яка виникла в Конгресі кілька тижнів тому". Але тепер, коли конгресмени досягли компромісу, "положення США цілком надійне", впевнений британський міністр.
Про довіру американській економіці заявив і голландський міністр фінансів Ян Кеес де Ягер. У Берліні зміну кредитного рейтингу США коментувати відмовилися. Міністр економіки ФРН Філіп Реслер в інтерв'ю газеті Bild am Sonntag заявив, що не дає оцінок "рейтингів різних агентств". Він додав, однак, що "конкурентоспроможність інших держав" є важливою темою для Берліна.
Москва розглядає тему боргової кризи в США як виключно внутрішньополітичну проблему цієї країни. Заступник міністра фінансів РФ Сергій Сторчак 6 серпня закликав не хвилюватися з приводу зниження кредитного рейтингу США. "Великої різниці між AAA і AA+ немає", - заявив заступник міністра. Американський ринок, на його думку, залишається одним з найнадійніших. Тому Москва не планує переглядати обсяг вкладень резервних фондів у доларах США, додав Сторчак.
Довіру Вашингтону висловили також Японія, Тайвань, Гонконг і Південна Корея.
Різка критика дій американської адміністрації пішла з Пекіна. Як найбільший іноземний кредитор США Китай має "повне право" вимагати від Вашингтона врегулювання проблеми з держзаборгованістю, говориться в повідомленні офіційного інформаційного агентства "Синьхуа". "Щоб вилікуватися від згубної звички до боргів, Сполученим Штатам необхідно відновити основи здорового глузду і згадати про те, що кожен повинен жити відповідно до коштів", - заявив Пекін.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас